Divčibare su planina koja se nalazi u zapadnoj Srbiji, na teritoriji opštine Valjevo. Udaljena je oko 120 kilometara od Beograda i 40km od Valjeva. Divčibare je poznata po svojoj prelepoj prirodi, zdravoj klimi i brojnim atrakcijama koje su zanimljive tokom cele godine.

Zima na Divčibarama

Divčibare je omiljeno zimsko odredište za mnoge skijaše i snowboardere. Skijaški centar Divčibare ima ukupno 2 staze – Staza Crni vrh i staza Centar.

Osim zimskih sportova, Divčibare tokom zime nudi i druge atrakcije, kao što su šetnja šumom, vožnja džipom i sankanje.

Proleće i leto na Divčibarama

Proleće i leto na Divčibarama su idealni za pešačenje, biciklizam, jahanje konja i vožnju džipom. Divčibare je poznato i po svojim brojnim izvorima pitke vode i pećinama.

Jesen na Divčibarama

Jesen na Divčibarama je idealno doba za odmor i uživanje u prelepoj prirodi. Divčibarske šume su u jesen prekrivene šarenim lišćem, a vazduh je čist i svež.

Divčibare tokom jeseni nudi i brojne aktivnosti, kao što su pešačenje, biciklizam, jahanje konja i vožnja džipom. Osim toga, Divčibare su poznate i po svojim brojnim glijvama, pa su omiljeno odredište za berbu gljiva.

Noćenje i odmor na Divčibarama

Divčibare imaju široku ponudu smeštaja, od hotela i pansiona do apartmana i vikendica. Najpoznatiji hotel na Divčibarama je hotel Divčibare, koji nudi svojim gostima komfortable smeštaj, odličnu hranu i brojne aktivnosti za sva uzrasta.

Osim hotela Divčibare, na Divčibarama postoji još nekoliko hotela i pansiona, kao i brojni apartmani i vikendice. Bez obzira na to koji tip smeštaja izaberete, sigurni ste da ćete na Divčibarama uživati u odmoru i prelepoj prirodi.

Divčibare su idealno mesto za odmor i uživanje tokom cele godine. Bez obzira da li ste ljubitelj zimskih sportova, prirodnih lepota ili kulture, na Divčibarama ćete sigurno naći nešto za sebe.